Kassatrainer food

X-tra is een virtuele supermarktketen met filialen door het hele land en een centraal gelegen distributiecentrum. Als kassamedewerkers van X-tra spelen de leerlingen een belangrijke rol. De kassa is niet alleen de plek waar alle geld- en goederenstromen samen komen maar het is ook dé enige plaats waar het contact met de klant plaatsvindt. De kassamedewerker is daarmee het visitekaartje van X-tra. Dit vraagt om leerlingen die vriendelijk & servicegericht de klant benaderen, vlot & zorgvuldig werken én zich verantwoordelijk voelen voor goederen, geld en de veiligheid.

supermarkt

Oefenomgeving

In de interactieve oefenomgeving gaan leerlingen klanten helpen aan de kassa. De daadwerkelijke handelingen op de kassa en in de omgeving, maar ook het omgaan met de klant worden als een gehele procedure geoefend. De simulatie geeft bijna dezelfde ervaring als de praktijk: klanten met wie je kan communiceren, een volledig werkend kassasysteem en een interactieve omgeving met artikelen, bonnetjes, etc. Klik op onderstaande plaatjes voor een impressie.

Voorkomen fraude en diefstal

Wees alert op fraude en diefstal

Kassatrainer food agf

Diverse registratievormen

Verkoop van alcohol

Verkoop van alcohol

Promoten van acties

Promoten van acties

Tutoring

Leerlingen worden begeleid door filiaalmanager Emma, de virtuele coach. Zij introduceert elk nieuw onderwerp, helpt tijdens oefeningen en geeft op intelligente wijze feedback wanneer er fouten gemaakt worden. Tijdens de oefeningen wordt continu bijgehouden of de leerling de juiste handelingen uitvoert, goed met de klant communiceert en extra service verleent of bijverkoop weet te realiseren. Na elke oefening geeft de virtuele coach reflectie op de behaalde scores per leerdoel. De coach geeft aan waar verbetering mogelijk is en adviseert met welke onderwerpen extra geoefend moet worden.

Inhoud

De inhoud van de kassatrainer beslaat een groot deel van de beroepspraktijk van de supermarktmedewerker. De leerling begint met de eenvoudige basisprocedure. Naarmate de leerling vordert komen alle zaken aan bod die je als medewerker in de praktijk tegenkomt zoals het teruggeven van wisselgeld, het corrigeren van fouten en het voorkomen van fraude. Elke module eindigt met een toets waarin alle tot dan toe geoefende situaties terugkomen. Het uitgangspunt is dat een module een doorlooptijd heeft van 1 lesuur, in totaal komt de Kassatrainer food hiermee op circa 10 lesuren.
Download hier een beschrijving van de modules.

Voor opleidingen met een oriëntatie op het vak van verkoopmedewerker is er een lite versie waarmee de leerling in beperktere tijd het vak van verkoopmedewerker kan ervaren.

Beproefd

De kassatrainer food is de speciale onderwijsversie van de Just kassatrainer. Met dit succesvolle product van Jutten Simulation zijn sinds 2008 al meer dan 45.000 medewerkers getraind van onder andere Blokker, de Bijenkorf, HEMA, Emté supermarkten, Action, de Kijkshop en Zeeman. De Just Kassatrainer werd bekroond met de Nederlandse e-learning award in de categorie ‘best practise e-learning’, met de ING retail jaarprijs voor ‘beste idee voor de retail’ en met een internationale Brandon Hall award in de categorie ‘Best Advance in Gaming or Simulation Technology’.