Warehouse Game

“Door de Warehouse Game kiezen meer leerlingen voor het vak Distributie”

 

Docent Vellesancollege (VMBO)

Haal het distributiecentrum naar de klas!

De Virtual Skillslab Warehouse Game is een uitstekende manier om het gat tussen de schoolbanken en de echte wereld van de logistiek te verkleinen! Veilig en met plezier kennismaken met de praktijk!

Oefenomgeving: leren door te doen

In de interactieve 3D omgeving gaat de leerling daadwerkelijk zelf aan de slag. Deze omgeving bestaat uit een realistisch magazijn waarin je kunt rondlopen en rondrijden, er zijn diverse interne transportmiddelen, een werkend warehouse management systeem (WMS) en een groot aantal realistische producten. Nadat de leerling het juiste transportmiddel heeft gekozen en via het WMS de goede order oproept, gaat hij op weg om ontvangen goederen te registreren, pallets naar de bulklocatie te brengen, picklocaties aan te vullen, orders te verzamelen of de vrachtwagens in te laden. Het uitvoeren van de procedures, het omgaan met systemen, het efficiënt werken en het reageren op onverwachte situaties worden als gehele procedure geoefend. Net als in de praktijk!

Didactiek: leren door fouten te maken

Leerlingen worden begeleid door de geïntegreerde virtuele coach. Deze introduceert onderwerpen, geeft instructies in de oefeningen én geeft op intelligente wijze feedback wanneer fouten gemaakt worden. Leren door te doen, én door fouten te maken dus! De concentrische opbouw zorgt ervoor dat de oefeningen steeds uitdagend blijven zonder dat leerlingen afhaken. Na elk onderdeel geeft de coach reflectie op de behaalde scores per leerdoel en adviseert met welke onderwerpen extra geoefend moet worden. Oefeningen zijn elke keer anders, waardoor leerlingen uitgenodigd worden te herhalen en zich te verbeteren.

Inhoud: completer dan een stage

De Warehouse Game bestaat uit 4 modules: ‘Goederen ontvangen’, ‘Orders verzamelen’, ‘Goederen opslaan’ en ‘Goederen verzenden’. In elke module neemt de leerling  een andere rol aan: expeditiemedewerker, orderpicker, reachtrucker, of vrachtwagenchauffeur. Naast de reguliere taken wordt de leerling geconfronteerd met diverse uitzonderingen en onveilige situaties waarin op een adequate manier moet worden gehandeld. De totale doorlooptijd van de modules is ongeveer 16 lesuren.

Examinering: compleet en objectief

Elke module van de Warehouse Game heeft een apart examen. Via de beheermodule bepaalt u als docent welke leerling op welk moment het examen mag doen. In het examen komen alle situaties langs waar de leerling mee geoefend heeft. De leerling moet ze zo zelfstandig  mogelijk uitvoeren, hulp van de coach gaat ten koste van de score. Er wordt niet alleen een totaalscore berekend, maar ook onderliggende indicatoren. Deze indicatoren sluiten aan bij die van de profielen en kwalificaties gebruikt in het (V)MBO.

De Warehouse Game is in 2019 totaal vernieuwd. De module ‘Goederen verzamelen’ is als eerste vrijgegeven. De resterende modules komen in het begin van schooljaar 2019-2020 beschikbaar, volgens onderstaande planning.

Goederen ontvangst: Week 35
Opslag & Replenishment: Week 38
Goederen verzenden: Week 40

Onderstaande link geeft informatie over de inhoud van de Warehousetrainer. De Warehouse Game dekt dezelfde onderwerpen. Binnenkort zullen we het document met de inhoud updaten.

Bekijk de inhoud van de Warehousetrainer

Onze partners
Referenties
Top

Gratis uitproberen?

Probeer Virtual Skillslab nu een maand lang gratis uit! Ga direct aan de slag!

Uw aanvraag is gelukt! U ontvangt per e-mail instructies om direct te beginnen!